BUSINESS TRAVELLER
22 2018 אוגוסט מ ד ר י ך י ע ד י ם ← לירקות ולפירות שם יש טעם של פעם. אלביס, המדריך המקומי שלנו, הסביר שזה ככה כי רוב הגידולים במדינה הם תוצרת אורגנית טרייה. ככלל, המטבח האלבני הוא מטבח בלקני המתבסס על הרבה ירקות ופירות טריים, גבינות (צאן ובקר) הום מייד ובשר (כבשים, ברווזים, תרנגולות וחזירים שרעו בשדה). "האוכל האלבני ממש טוב. אורגני. טרי ומגוון. לא כמו ביוון שם בכל מקום מוגש אותו דבר. סופלקי ועוד סופלקי", אמר לנו שר התיירות האלבני, בלנדי קלוסי. אחת המסעדות היותר טובות במדינה, אם לא הא, , מקום הולדתו Fishte בכפר Mrizi i Zanave היא . Gyergj Fishta של המשורר הלאומי של אלבניה, התפריט שלה הוא שילוב מנצח של תוצרת אורגנית טרייה וכישרון יוצא מן הכלל של השף. לא רק בטעמים הבלקנים הנהדרים של כל המנות המוגשות שם, אלא גם בשירות ובצילחות ברמת מישלן. הפרזנטציה של הקינוחים עולה על כל דמיון: החל מכדורי קרח בהם חבויה עוגת מוס דובדבנים אדירה ועד מתקן ייחודי לפיזור פולי קפה קלויים מעל עוגת קפה מטריפה. גם גידי ואהרוני היו כאן ועפו. בקיצור, סעו לשם ותודו לי אחר כך. ושיהיה גזואר (לחיים באלבנית). www.mrizizanave.al טירנה פינת שנקין ביקרתי שם בדיוק לפני עשור. במובנים היא לא טירנה 2008 רבים, טירנה של . מצד אחד, עיר הבירה 2018 של האלבנית מודרנית היום הרבה יותר: שווקים מצוחצחים, בתי קפה ומסעדות יצירתיים בעיצובים ובתפריטים, קניונים ומלונות עדכניים לצד תשתיות חדשות לרכבות, אופניים להשכרה כמו תל־אופן, רכבל ואנטנות סלולריות. מצד שני, הכבישים עדיין משובשים, האנגלית לא שגורה בפי רוב וגורדי שחקים עדיין לא החליפו את הבניינים הסובייטים הכעורים. אבל למי אכפת. כיף להסתובב ולבלות בעיר הזו. יש הרבה מה לראות ולעשות. מה? נמליץ בנקודות: Mak Albania מלון איפה לישון: נמצא בצנטרום של העיר אך טובל בהרבה ירוק בשל קירבתו ל”סנטרל פארק” של טירנה. המלון, שהשתייך בעבר לרשת שרתון ונמצא כיום בבעלות מקומית־פרטית, צפוי להשתייך בקרוב לרשת מריוט או רדיסון. טרם נקבע סופית. כך או כך, המלון מציג סטנדרטים חדרים 151 כוכבים. יש בו 5 של מלון מרווחים מאוד עם מיטת קינג סייז, ספא, מכון כושר מאובזר, שתי בריכות (מקורה וחיצונית), חדר אוכל עם ארוחת בוקר מגוונת, בר ועוד. וכל זה במחיר מצחיק שקל ללילה לזוג על 400־ של החל מכ בסיס ארוחת בוקר. www.makalbania.com טירנה שופעת מסעדות איפה לאכול: ובתי קפה, עממיים ומודרניים. אבל אם מחפשים חוויה קצת אחרת, כזו של אוכל שונה ולא תמיד מזוהה המוגש בצורה . הסכו”ם שם mullixhiu מעניינת, לכו ל־ חבוי במגירות שנשלפות מהשולחנות. מגירה לכל סועד והאוכל מוגש בצלחות בצורות שונות. אחד הקינוחים למשל, מוגש, במקטרת מחרס ואחת ממנות הפתיחה בצלחת שהוטבעה בה כף יד. והאוכל? יש מנות טעימות ויש מוזרות ותפלות. אהבנו במיוחד את גבינת הקוטג’, שבניגוד לקוטג’ תנובה, מוגשת שם במצב יורו 2.5 צבירה קשיח ובטעם עדין תמורת למנת פתיחה. www.mullixhiu.al ← אסור להחמיץ
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3