פספורט 711 - גיליון יפן

מנות ראשונות. 'קאיסו 2- את הארוחה פתחנו ב ספיישל' הייתה המנה הראשונה שטעמנו: חתיכות סלמון נא טריות, מונחות על אטריות שעועית, אצות, מלפפונים ואבוקדו. האמת? אי אפשר שלא להתענג על המנה הזאת. את הטריות של הסלמון מרגישים כבר בנגיסה הראשונה. למנה השנייה בחרנו בסלט סשימי המורכב מפרוסות דקות של דגים נאים על מצע של אטריות. בסלט נחו להן חתיכות של סלמון יחד עם מס' סוגים של טונה. כבר בביס הראשון מרגישים את החגיגה ואת הבידול של יאקימונו אל מול המתחרים: חומרי הגלם טריים מאוד, הדגים רכים שקל למנה, היא 98 ועסיסיים ולמרות תג מחיר של שווה כל שקל. מהמנות הראשונות, קפצנו למנות הסושי. ביאקימונו בניגוד למסעדות סושי אחרות, יש רולים מיוחדים ומקוריים מאוד שאותם בחרנו יאקימונו לאכול בתל אביב להרגיש בטוקיו שנים, ואנחנו אומרים 25 המסעדה היפנית יאקימונו חוגגת יום הולדת אסף שקד ויניב בן-דור שרבע מאה היא סיבה מספיק טובה לביקור / י שראל נחשבת למיני מעצמה בכל הקשור למסעדות יפניות וסושיות שנפתחות כמו פטריות אחרי הגשם. בין כל המסעדות, יש שנים 25 מסעדה אחת שנשארת יציבה ובמשך ממצבת את עצמה כמובילה בתחום: יאקימונו. 190- לפני שנתיים נכנס תפריט טעימות חדש ב שקל, שהנגיש יותר את המסעדה והצליח למשוך אליה אנשים מכל הסוגים. קפצנו גם אנחנו לטעום ולהרגיש את יפן מקרוב. יאקימונו היא מסעדה שמשדרת יוקרה. ענקית, עם בר מרשים וחללים גדולים שנותנים לך הרגשה של עוצמה. המטבח הוא חצי פתוח ויש בו כמות סושי- מנים יפנים שלא רואים בכל יום בארץ. התפריט שלה מגוון מאוד וגדול, וגם המחירים הם לא הכי זולים, אבל המוטו שלה מורגש בכל מנה: דגש על חומרי הגלם הטובים ביותר והטריים ביותר ועל כך לא הייתה בינינו מחלוקת. לנסות. הרול הראשון שהזמנו היה 'גומה סושי מורי': כדורי אורז עטופים בדגים. בהחלט מנה יפיפייה ומקורית שלא רואים בכל מקום. לקחנו גם את גרסת הטונה האדומה וגם את גרסת הסלמון. המנה מגיעה כך שכדורי האורז העטופים מונחים על רוטב השף, שבאופן מפתיע בחר בטחינה עם טוויסט יפני, תוספת הסויה. המנה הייתה טובה וללא ספק שווה לפעמים לנסות דברים חדשים ומקוריים. על מנת ה'הגונקאן סקאנה' שמענו הרבה המלצות. המנה מורכבת מאצת נורי העוטפת כדור אורז ומעל מבחר דגים נאים קצוצים. המנה הייתה נהדרת. השילוב של ביצת שליו באחד מהרולים יחד עם אפילו שדרג אותם. אין מה לומר: בכל מה שקשור לסושי, רולים ודגים, יאקימונו יודעת לעשות את העבודה בצורה הטובה ביותר. יאקימנו היא לא עוד סושייה שבאים לאכול בה רול אינסייד-אווט של סלמון אבוקדו, ביאקימנו לוקחים את הסושי כמה צעדים קדימה והרולים שלה הם בהחלט למיטבי לכת. Passport יפן צילומים: אסף שקד פספורט 20

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3