מגזין פספורט - סובב עולם
2018 עולמי פספורט | 16 >> 123RF , shutterstock צילומים: HALA למחרת בבוקר הלכנו לבקר בשוק השוכן במבנה ששימש שוק עוד בימי MIROWSKA הקומוניזם. אפשר למצוא שם כל מה שתעלו על דעתכם. החל מביצים בכל הגדלים ועד סוגי גבינות, HALA נקניקים, פירות וירקות. ביקרנו גם בשוק במבנה הסמוך. מעין מתחם אוכל, המזכיר GWARDII את מתחם שרונה, עם דוכנים ומעדנים מכל העולם. מיותר לציין, שמחירי המזון שם כל כך נמוכים, שפודיז עם תקציב מוגבל, לא יתקשו לאכול כפי יכולתם. , Pszczelarium המשכנו לסיור בחוות דבש אורבנית, טרנד חם למדי באירופה שתופס תאוצה גם בוורשה. ביקרנו בסדנה של קמיל באג', יועץ אסטרטגי, שפרש כדי לגדל דבש על גגות בניינים בוורשה. טעמנו 35 בגיל מסוגי הדבש השונים, ראינו את הכוורות וקיבלנו צנצנת דבש עירוני מצוין למזכרת. מכאן המשכנו לסיור טעימות וודקה עם מדריכה מצוינת, שהסבירה את ההבדלים בין וודקה תפו"א לוודקה שיפון (מעולה), והמשיכה לספר לנו על מנהגי השתייה הפולניים (לא ייאמן כמה הם שותים), על סוגי הוודקות השונים ועל המותגים המפורסמים, כשתוך כדי אנחנו לא מפסיקים לשתות. היה טעים ומסחרר, וכדי להתגבר ולהתיישר הגיע הזמן להכניס משהו לבטן. אוכל פולני, לא מה שחשבתם מסעדה Kieliszki na Proznej ארוחת ערב סעדנו ב מודרנית במרכז ורשה, הידועה במנת הביף טרטר, המוגשת עם מיונז עשוי מחזרת. לא ויתרנו על ההרינגים ועל היין המצוין, איתם הגיעו גם פטה כבד אווז על לחמניות בריוש, פנקייק תפו"א עם ביצה ופטריות כמהין ואנטיפסטי של כרישה ובצלי שאלוט.אחרי ששבענו, הגיע הזמן לטעום קצת מחיי הלילה של ורשה. המארחות כדי NA LATO המעולות, שירי ואנט, המליצו על הבר להתרשם מסצנת חיי הלילה של ורשה. המקום עצמו לא גדול, אבל גדוש צעירים וצעירות, מוזיקה מצוינת ואלכוהול מעולה במחירים הזולים משמעותית לעומת אלה בארץ. יומנו האחרון בוורשה היה מוקדש לסדנת בישול אוכל עם שף Polish your Cooking פולני אותנטי. הסדנה: מגדלנה קרוק, היא חוויה מומלצת גם למי שאינו חובב בישול ומטבח. שפית מקצועית הדריכה אותנו איך מכינים ארוחה פולנית מלאה. מסלט הרינג עם תפוחים ועד לפירוגי במילוי גבינה וכוסמת והגרסה המקומית להמבורגר דקיק עם בצלים מקורמלים מעליו. כל התהליך מלווה במוזיקה ושוטים של וודקה, והחוויה בהחלט שווה כמה שעות, גם כדי לברוח מהקור הפולני. שירי ואנט המארחות, שרצו להציג צד קצת שונה של ורשה, הצליחו מעל המצופה ויעיד על כך חובב קניות מושבע כמוני, שהעדיף ללכת לאכול. סוף פסוק, האוכל הפולני הוא לא מה שחשבתם, ולמען האמת, גם לא מה שאני חשבתי. המטבח הפולני התגלה כחם ומנחם, מלא בשילובים שהחיך הישראלי יתקשה לדמיין. מה בן אדם צריך יותר מזה? הכותב היה אורח של לשכת התיירות של ורשה עולמי פספורט | , tt r t י ו י : A ו ו למחר ו ו ו י י י ו ן I ו ו ו ו י ו י י ו י ו י י HALA ו ו י י , י ו וי ו י י ו ו ין I ו י ו י ו ו ו י ו י ון י י יין יו ו י י ו ו י י ו Pszczel i המשכנו לסיור בחוות דבש אורבנית, ו ו ו י י ו ביקרנו בסדנה של קמיל באג', יועץ אסטרטגי, שפרש ו ו י י ו י י ו ו ו ו י ו י י ו ו י י ו י וין י ו יו י ו וו ן ו י ין וו י וי י ו י ו ו י ון וו ו י ו י יי ן יי ו יי ו י ו ו י ו ו י וו ו ו י י ו י י ו י ו י ן י יי ו ו י ן Kieliszki na Proznej ו ת ערב סעדנו ב י י ו ו י ו י י ו וי יו וי ו ו י ו וין י ו י ן ין יו ו י י ו יו יו ו י ו י ו י י י ו ו ו י י ו ן י י LA O י ו ו ו י י ו ו ו ו י י וי ו י י ו י ו ו י ו ו י ו י י ו י ו ו ו ו י ו ו י ו ון ו יו ו li h your C i פולני אותנטי. הסדנה: י ו ו י ו י ו י ו ו ו י י ו י י י ו ו ו י י ו י י י ו ו י ו י ו י י וי י ו ו ו יו י י ו י ו ו ו י ו ו ו י י ו ו י ו ו י ו ו י ו ו י ו ו י י ו יו וי י ו ו י ו ו ו ו ו י ו י ו ן ו ו ו י ו ו י י י י ו י שהחיך הישראלי יתקשה ו י יו ן יין ו י ו י ו ו
RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3