מגזין פספורט - סובב עולם

2018 עולמי פספורט | 50 גרמניה ב מסעדות עטורות כוכבי מישלן, 292 גרמניה יש הפזורות לאורכה ולרוחבה של המדינה. הנתון הקולינרי המרתק הזה הופך את גרמניה למדינה שמחזיקה במספר הגבוה בעולם של כוכבי מישלן אחרי צרפת, כמובן. "המטבח הגרמני מביא אל קדמת הבמה שפע אדיר של טעמים, תוך שימוש יצירתי בחומרי גלם טריים, מקומיים ועונתיים", אומרת גולדי מולר, מנהלת לשכת התיירות של גרמניה בישראל. לדבריה, המדינות השונות בגרמניה מתמחות במאכלים הייחודיים רק להן, וברחבי המדינה מתקיימים בכל עונות השנה שלל פסטיבלים ואירועים קולינריים. אז הנה כמה המלצות על קצה המזלג: הנקניקיות של תורינגיה ) שבמרכז גרמניה, Thüringen במדינה הקטנה תורינגיה ( שומרים בקנאות על המתכון הייחודי לנקניקיה ("וורסט") המקומית המפורסמת. מעבר לבשר הטרי, לתבלינים, לקימל ולשום, הקצבים המקומיים מקפידים לשמור בסוד 150- את אופן הכנתה זה דורות רבים. הנקניקייהשוקלת כ גרם, צולים אותה על גחלים לוחשות, והיא נחשבתמזון מהיר ) Arnstadt אהוב, טעים ומשביע. אגב, בעיר ארנשטאט ( נמצא גם מוזיאון הנקניקיות הראשון בגרמניה, שבו מוצג .1404 המתכון המלאשל המעדן המקומי, המתוארך לשנת בירת הבירה הבירה אמנם לא הומצאה בגרמניה, אך אמנות בישול הבירה בהחלט שמורה לגרמנים, ששכללו אותה לעילא. 5000- מבשלות בירה שמייצרות כ 1,300- במדינה כ מותגים. סביר להניח שלא תוכלו לדגום את כולם, אבל שווה לנסות. הדרך הטובה והמהנה ביותר לעשות זאת היא ), הפזורות ברחבי המדינה תחת Biergarten בגינות הבירה ( כיפת השמיים. ואיך אפשר בלי האוקטוברפסט של מינכן באוקטובר. 7 בספטמבר עד 22- שיתקיים השנה מ השווארמה והנקניקייה של ברלין אין זה סוד שברלין נחשבת מוקד עלייה לרגל לאוהבי הסיורים הקולינריים, בעיקר בזכות בליל התרבויות המצוי בה. עם זאת, קשה להתעלם ממרכיב מרכזי בתרבות האוכל של העיר, כזה שנראה בכל קרן רחוב: דוכני השווארמה הטורקית, האהובים על ברלינאים רבים. יש אפילו דוכני שווארמה לצמחונים, כמו זה של , שזוכה למעמד של סלב. ואם Mustafas Gemüse Kebap ), עוד מאכל currywurst אתם מעדיפים נקניקייה בקארי ( קרוב מאוד לזה של Curry 36 רחוב טיפוסי לברלין, הדוכן מוסטפא. עד כמה קרוב? עד כדי כך שלפעמים התורים הארוכים לשניהם מתערבבים זה בזה. טרי טרי מהים הבלטי צפון גרמניה נחשבת מעצמת דגים. עם קו חוף של אלפי קילומטרים לשפת הים הבלטי, וקרוב לאלפיים אגמים של מים מתוקים, אין ספק שתיתקלו בשלל מנות דגים Mecklenburg במדינת מקלנבורג-מערב פומרניה (- ). אחד המטעמים הבולטים במטבח של Vorpommern האזור היה ועודנו ההרינג, וגם היום חולקים לו כבוד באביב, במהלך שבוע ההרינג. ואם תרצו לגוון, תוכלו ליהנות מארוחת דגים משובחת תוך כדי שיט בספינה, ואפילו לדוג את הדג בעצמכם, רגע לפני שתשבו לאכול. רק תבחרו. כשחושבים על טיולי קולינריה באירופה, גרמניה היא לא השם הראשון שעולה 2018 לנו בראש. אבל לכבוד ההכרזה על כשנת הקולינריה בגרמניה, זו הזדמנות מצוינת לבדוק אם יש דברים בגו. מסע / אינגה מיכאלי בעקבות הגורמה הגרמני לא רק נקניקיות 2018

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3