גיליון אנשי השנה 2018

34 2018 ספטמבר ׀ המשפיעים 100 צילומים: רונן מחלב את זה. אני שמח שיש לי כמנכ"ל חדש הזדמנות לפתח וזה יוצר אצלי את הכיף. אני גם אוהב את הישראליות. יש משהו באופי הישראלי, שאני מאוד אוהב, את הפתיחות ושאומרים מה שחושבים בפנים. אני פחות אוהב שבאירופה, באסיה ואפילו בארה"ב, יש רצון עז לעבוד במלונות. פה אתה נלחם כדי להביא כוח אדם טוב". בגלל המשכורת? "לא. אפילו משכורת המינימום שלנו, שקל, גבוהה 5,500 5,300- שעומדת על יותר ממה שאני משלם באטלנטה ובמה ששילמתי בסינגפור". אבל אי אפשר לחיות מזה. יוקר המחיה בארץ הרבה יותר גבוה... "תלוי איפה, כמובן. אם אתה גר ביפו או בנווה צדק, כמובן שאתה לא יכול לחיות ככה. אתה צריך לגור בפריפריה או קצת יותר רחוק. אין ספק שיקר בארץ, אבל השכר 11,000- שקל. זה עולה ל 5,300 הוא לא רק שקל בממוצע. חוסר היכולת להביא עובדים איכותיים, למשוך עובדים בארץ לעסוק בזה, זה קשה, ואני מלונאי בדם. אלה חיים מדהימים. אתה חי חיים של מיליונר מבלי להיות מיליונר, מסתובב, נהנה ואוכל נהדר". איזה מנהל אתה? "בכל תפקיד שעשיתי, הייתי צריך לשנות קצת את ארגז הכלים שלי. כמנכ"ל הייתי יורד לפרטים, כסגן נשיא אזורי, קצת פחות פרטים. אם אתה מבזבז את רוב הזמן שלך בפרטים, אתה לא רואה את התמונה המלאה. ככל שאתה עולה, ארגז הכלים שלך משתנה, ואתה צריך להשתמש בדברים אחרים". והיום? "זה שילוב של הדברים. למרות שמדובר 15 . במנכ"ל חברה, זו חברה יחסית קטנה המלונות שאני מנהל בסדר גודל של מה שניהלתי כסגן נשיא בארה"ב. מה שמעניין פה בחברה, שזו חברת קייטרינג, אחת הגדולות בארץ עם מחזור לא קטן. זה דן גורמה, ובאורט ישראל אנחנו מכשירים טבחים חדשים. יש לנו כמה זרועות מעניינות. גם למדתי דברים חדשים על מה זה טרקלינים בנתב"ג, להיות בבית ספר ובקייטרינג אמיתי במתקני צבא, מתקנים של משרד הביטחון, חברות הייטק וחברות כרטיסי אשראי. זה עולם שמשתלב עם המלונות שלנו. אני צריך לשמור על זווית ראייה גבוהה, ומצד שני, יש אומנות ויש טכנולוגיה. אני איש של מספרים ואנשים. אני מיד יכול להסתכל על משהו ולהגיד שמשהו לא בסדר. אני נהנה מזה וזוכר את זה, אבל אני מצליח לעשות את התפקיד דרך אנשים טובים ולהוציא מהם את המקסימום. לא דרך של דיקטטור וצעקן, אלא בצורה של עבודת צוות. הסגנון שלי הוא אבהי, ואנשים לא רוצים לאכזב אותי. זה הסגנון שאני מנסה, אבל אני לא תמיד מצליח. אתה מתנהג עם אנשים בצורה מכובדת, מדבר עם אנשים בצורה מכובדת, ודרך זה משיג הרבה יותר". מה השיא שלך עד היום בקריירה? תפקידים היו שיאים 3-4 . "פה, עכשיו בתפקידים שונים. שיא של גודל עסק היה מיליארד דולר של 2.5 בסינגפור. ניהלתי מחזור וכמעט מיליארד וחצי של רווחים. שיא מבחינת מכירה וקנייה של מלון זה וולדורף אסטוריה, שהייתי חלק ממכירה של המלון מיליארד דולר. לא 2- הכי גדול בעולם ב קיים דבר כזה בעולם. אתה מסתכל על כל הדברים האלה שיש בהם שיא, אבל אני מקווה שבעוד חמש שנים אתה תסתכל לאחור ותגיד: 'כשהגעת היה פיתוח מאוד קטן, ומאז שהגעת, השקעת במלונות שלכם והחזרת אותם למצב מצוין'. אנחנו בכיוון של לפתח, לחזק את מה שקיים ולהכין את זה לדור הבא במצב הרבה יותר טוב". כמה טוב שבאת הביתה שנה 30 למה חזרת לארץ אחרי בחו"ל? "יש כמה סיבות. הסיבה העיקרית היא ההזדמנות לנהל רשת עם שם, מותג ומוניטין כמו מלונות דן. אין ספק שזה עומד בראש הרשימה. אני לא רוצה להגיד שלא הייתה חברה אחרת, אבל אם כבר לנהל רשת ולראות את פוטנציאל הפיתוח שלה ברמה בינלאומית, אין לרשת אחרת לדעתי את היכולת. אתה בא כמנכ"ל חדש ומסתכל על הפוטנציאל. השילוב בין מה שאני יכול להביא לשולחן והפוטנציאל הטמון ברשת מלונות דן - היה מבחינתי האופטימלי. דבר שני, יש לי משפחה פה ורציתי גם להיות קרוב אליהם – לאמא, לאחות, שיש לי פה, ולחברי הילדות שכבר שנים אני לא פה. אתה משלב את זה עם הפוטנציאל של מלונות דן וזו הייתה הזדמנות נקודתית בזמן מסוים". , זה היה הטיימינג שאם 55 אתה בן לא תעשה את זה, אתה כבר לא תחזור לפה. "נכון מאוד". זה לשנות עוד יעד ומקום מגורים, כי עברת הרבה בחיים "נכון, אבל ידעתי את זה בגיל מאוד צעיר וזה בעצם מה שמשך אותי למלונאות. הדוד שלי שבגללו גם אני וגם אחי במלונאות , 'אם אתם 12 היום, אמר לנו כשהייתי בן רוצים להסתובב בעולם, ללמוד תרבויות, לדבר שפות ולהיות איש העולם הגדול. אין כמעט מקצוע בעולם שאתה יכול לקחת 95%- את מה שלמדת בארץ ובארה"ב, וב להביא אותו למקום אחר בעולם'. אם אתה מארח פה, בסינגפור, או בהודו, זה כמעט אותו הדבר. באותה ההזדמנות אתה גם נהנה מהחיים ולומד תרבויות שונות. ידעתי מגיל מאוד צעיר שאני רוצה לעשות את זה ולכן גם בחרתי במקצוע". לסיום, מה אתה אוהב לעשות מחוץ לשעות העבודה? "אני מאוד קולינרי. אוהב אוכל ואנשים. אוהב מאוד להכיר אנשים חדשים ולהיות איתם. יש מלונאים, שלא אוהבים להיות עם אנשים, וזה לא טוב. אני נהנה לשבת ולדבר עם אנשים, יותר על העולם ופחות על פוליטיקה. אפשר ללמוד מהם. הייתי אומר: חברים, משפחה וקולינריה. אני בעיקר אוהב סקי וחוף, אבל המשפחה זה המרכז שלי ומה שמחזק אותי".

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3