פספורט 717 - האור בקצה המגפה
מתכונים כשרים 2 לפסח ששווים את ההשקעה שלכם צילומים: לירון אלמוג מתוך ספר הבשר של גיא פרץ ברוטב מנגולד ולימון קציצות קציצות הינן התבשיל הביתי הפופולרי ביותר, במתכון זה הן משתלבות מצוין עם עלי מנגולד חמצמצים, גרגרי חומוס רכים ולימון. החומרים לקציצות: שומן 20% גרם בשר טחון עם 500 בצל קצוץ מטוגן 1 חצי כפית שום קצוץ חצי כוס פטרוזיליה קצוצה חצי כוס כוסברה קצוצה חצי כוס פירורי לחם ביצה 1 מלח ופלפל שחור רבע כפית כמון כף אריסה מרוקאית 1 קליפה מגורדת מלימון אחד החומרים לרוטב: כף שמן זית 1 בצל פרוס 1 שיני שום פרוסות 4 חבילת עלי מנגולד קורט כמון מלח ופלפל שחור לימון פרוס דק 1 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה 1 במים ומבושלים עד שהתרככו אבקת מרק עוף 1 עם פטריות ובצלים קדירת ציידים קדירה עשירה, ארומאטית של נתחים עסיסיים ושומניים של אסאדו עם עצמות, מבושלים עם פטריות, בצלים וכרישה. מנות: 6-4- חומרים ל ק״ג בשר אסאדו חתוך לקוביות 1 ס״מ עם העצמות 3 בגודל כפות שמן זית 3 עלי דפנה 4 מלח ופלפל כוס יין לבן 1 כוסות ציר בקר 2 בצל סגול גדול 1 בצל לבן גדול 1 כרישות 2 פטריות שמפיניון 12 פטריות פורטבלו 6 פטריות יער 6 פטריות שיטאקי מיובשות 6 צרור בצל ירוק קצוץ ענפי תימין 2 ענפי זעתר 2 אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות, מצננים לילה במקרר. מכינים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג פונג. להכנת הרוטב, מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהזהיב. מוסיפים את השום והמנגולד, מתבלים ומבשלים מספר דקות. וחצי כוסות 1 מוסיפים את הלימון, את גרגרי החומוס ואבקת המרק. מוסיפים דקות ומגישים. 12- מים, מרתיחים ומוסיפים את הקציצות. מבשלים כ אופן ההכנה: בסיר מתכת כבד מחממים מחצית מכמות שמן הזית, מוסיפים את קוביות דקות על אש בינונית, לסגירת הבשר. מתבלים בעלי 12 - 10 הבשר ומטגנים דקות ומוסיפים את הציר. 3- דפנה, מלח ופלפל ומטגנים כ מביאים לרתיחה. ס״מ. מחממים במחבת את שמן 2 חותכים גס את הבצלים והכרישה, בעובי דקות את הבצלים והכרישה, עד שהזהיבו. מוסיפים 5- הזית שנותר ומטגנים כ דקות נוספות. 5 את הפטריות ומטגנים מוסיפים את תוכן המחבת לסיר ומוסיפים מים עד כיסוי התבשיל. מבשלים כשעתיים על אש בינונית, עד שהבשר רך. כחצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את הבצל הירוק, התימין והזעתר. חוגגים ליל הסדר רק עם המשפחה הגרעינית בלי סבא וסבתא? אז לפחות שיהיה טעים. גיא פרץ, השף של מסעדת "סלון יווני" במלון ווסט תל-אביב עם שני מתכונים לעיקריות טעימות ודי קלות להכנה לערב חג הפסח. בתיאבון צילום: יונתן בן חיים פספורט 15
RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3