פספורט ראש השנה תשפ"ב

צילומים: בת-שי עוז פספורט 66 ה דבר הראשון שעולה לי בראש כשאני חושבת על אוכל גיאורגי הוא כמובן חצ׳פורי. מאפה הדומה בצורתו לכדור פוטבול וביצה שנועדה לקשקוש בתוך אמבטיית אדי החום של הגבינה והבצק. אז מסתבר שלחצ׳פורי הזה קוראים בכלל אצ׳רולי וישנן עוד הרבה גרסאות, מלבד זו המוכרת לנו. בעייני, אפילו מוצלחות הרבה יותר. ציפיתי לסופ״ש מלא בבצקים בטביליסי, אך הופתעתי לגלות סצנת אוכל שוקקת, אוכל גיאורגי מסורתי שהוא לא רק בצק, בתי קפה מדליקים ואפילו ראמן. אספתי לרשימה אחת את האוכל הכי טעים שאכלתי בטביליסי, מסורתי לצד מודרני: Salobie Bia הממוקמת בשדרה הראשית של Salobie Bia- ב טביליסי, תמצאו אוכל גיאורגי מסורתי. בעיקר מאכלים על טהרת השעועית, אך עם טוויסטים מודרניים. בניגוד לדעותיי הקדומות על איך מסעדה גרוזינית שמתמחה במנות על בסיס מלאה Salobie Bia , שעועית צריכה להראות בסטייל. אנחנו התענגנו על בן דודו של החצ׳פורי: לובואני, מלשון לובייה – בצק הממולא בשעועית, בשילוב מושלם עם סלט עגבניות (אוי וכמה שהעגבניות הגיאורגיות מדהימות, זה לא נורמלי). בנוסף, הזמנו מרק שעועית מסורתי, שהיה הכי מנחם שיש. המרק מוגש בדרך כלל עם חמוצים קרים ולחם תירס וכאן תוכלו למצוא טוויסט קטן בגזרת החמוצים המסורתיים, כאשר צץ ביניהם קימצ׳י קוריאני. את כל הטוב הזה הורדנו עם כוסית צ׳אצ׳א, משקה אלכוהולי גיאורגי שעשוי משאריות הענבים שנותרים מתהליך יצור היין. הצ׳אצ׳א בדרך Salobie Bia- כלל צלול ושקוף לחלוטין, אך ב מגישים צ׳אצ׳א ירקרק עם טוויסט של טרגון ונענע. : שימו לב, בכל מקום שמגיש אוכל לא לפספס בגיאורגיה, האוכל יוצא מאוד לאט. לכן, אף פעם לא להגיע מורעבים למסעדה. הגיאורגים אוהבים לקחת את הזמן שלהם, אבל ההמתנה לגמרי שווה את זה. Salobie Bia : מיקום Gorgasali restaurant אם בא לכם חוויה גיאורגית קלאסית, לכו בעיר העתיקה. כאן תמצאו אוכל Gorgasali- ל לצד החצ׳פורי והחינקלי הקלאסיים והמסורתיים, טביליסי הצליחה להפתיע אותנו באוכל גיאורגי מודרני, בתי קפה שיקיים, מתחמי מזון ובילוי היפסטריים ואפילו אפליקציית וולט. את בת-שי עוז | ההמלצות הקולינריות שלנו בבירה הגיאורגית ממש כדאי לכם לקרוא טביליסי לא מה שחשבתם

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3