מלון בית מימון, זכרון יעקב על הרכס המערבי של זכרון יעקב, ממוקם "בית מימון" – מלון בוטיק משפחתי קטן ומקסים שלגמרי זורק, בתחושה ובלוק, את הבאים בשעריו לעיירה הררית, אי שם בארץ אחרת. קומות וגם ג'קוזי 3 חדרים לזוגות ומשפחות הפרוסים על פני 25 במלון חיצוני. אבל השוס של המלון, מעבר לאווירה החו"לניקית כאמור, הוא ללא ספק חדר האוכל הממוקם בקומת הכניסה בו מתארחת מסעדת "קאזה ברונה". מדובר בחלל אינטימי ומקסים הנשפך אל טרסה הצופה פנורמית לים ובריכות הדגים ומטעי הבננות של קיבוץ מעגן מיכאל. במקום מוגשת גם ארוחת בוקר הפתוחה לקהל הרחב בסגנון חופשי. מה בתפריט? בארוחת הבוקר המוגשת במלון בסגנון בופה (מזנון חופשי), יש את כל מה שחובב ארוחת בוקר ישראלית גרגרן מחפש אבל במידה נכונה. כלומר, לא בכמויות מבהילות של אוכל שהתרגלנו אליהן במלונות באילת, אלא בכלי הגשה קטנים יחסית ואסתטיים. החל ממבחר גבינות, לחמים, מאפים וזיתים ועד דגים, סלטים ומיצים סחוטים. רעבים לפירוט? הנה: גבינות רכות: לאבנה, קוטג', גבינת שמנת זיתים, גבינת שמנת עשבי תיבול, גבינת שמנת שום שמיר. גבינות חצי קשות: צפתית טבעי, צפתית ירקות, בייבי מוצרלה, מוצרלה .24% ובולגרית 5% מעושנת, בולגרית גבינות קשות ומיושנות: גאודה, גאודה כמון, תום עיזים, גורגונזולה, צהובה, גבינה טבעונית מלוחה ומבחר יוגורטים. ממרחים ומטבלים: חמאה, טחינה הר ברכה, ממרח עגבניות מיובשות, אריסה, פסטו בזיליקום, ממרח שוקולד, מבחר קונפיטורת ובר גרנולה ודגני בוקר. סלטים: חסה ועלי בייבי, סלט ירקות בבנייה עצמית – רצועות פלפלים אדום וצהוב , עגבניות שרי , קוביות עגבנייה, קוביות מלפפון, נבטים, כרוב סגול קצוץ, בצל סגול קוביות ונבטוטים. דגים: סלט טונה, סרדינים/ שפרוטים/ מקרל בשמן ואיקרה. פירות: מבחר טריים ומיובשים. שתייה: מיץ תפוזים ולימונדה, שתייה חמה (מבחר חליטות, נס קפה, מגורען, שחור ונטול, קפוצ'ינו ועוד). ביצים לפי בחירה אישית. .04-6290390 ' בתיאום מראש בלבד בטל 08:00-10:00 שעות פתיחה: שקל למבוגר או ילד. 85 : מחיר ארוחה מלון מרקט האוס, יפו מזרחית לכיכר השעון ביפו, בין שוק הפשפשים של היום ומתחם שוק א-דיר (שוק המנזר) של פעם, ברחוב בית אשל (רחוב המלונות הראשון ביפו), ניצב מלון "מרקט האוס". במלון, המשתייך לרשת מלונות אטלס, מוגשת ארוחת בוקר הפתוחה גם לקהל הרחב. מה בתפריט? מזנון לחמים ומאפי בוקר, מבחר גבינות רכות וקשות, מבחר זיתים, בורקסים במליות שונות, פלפלים קלויים, דגים בכבישה (מטיאס ושות'), ירקות ומבחר סלטים כמו סלט שורשים, סלט עלי רוקט ושקדים קלויים, סלט עשבי תיבול קצוצים, סלט סלק, סלט ירקות קצוץ, סלט חצילים ועוד. לאלה מצטרפת מנה אישית לבחירה בהזמנה אישית מבין מנות כמו, מסבחה המוגשת עם פיתה וחמוצים; ביצים בצורות הכנה שונות כמו שקשוקה ירוקה עם עלי תרד, שמנת וגבינה בולגרית; בוריק – עלה סיגר במילוי ביצת עין ושקשוקה אדומה ועוד. בפינת הבריאות: אגוזים, צימוקים, פירות יבשים, זרעי פשתן, זרעי צ'יה ועוד. המלצה נוספת אם אתם כבר במלון, לכו להעיף מבט מבעד לרצפת הזכוכית של הלובי על שהתגלו במלון 8- שרידים ארכיאולוגיים של קאפלה ביזנטית מהמאה ה השוכן בבניין לשימור. .07:30-11:30 ראשון עד שישי בין השעות שעות פתיחה: שקל לילד. 70 שקל למבוגר ו- 105 מחיר ארוחה: צילומים: מאיר כהן, בן רוטשטיין פספורט 46
RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3