פספורט 743 - יעדי קיץ חלומיים למשפחות

פספורט 54 לתומר טל, השף שלו במסעדת יפו-תל אביב, לראות את מסעדת המלון וכל השאר היסטוריה, אבל עוד נחזור לזה בהמשך. פינוק ברמת חמישה כוכבים חדרים וסוויטות, כולל 42 אז מה יש לנו במלון? שניים בעליית הגג ועוד כמה חדרים במבנה העץ הצמוד של "וילה דריסקו". החדר שלי, עם מרפסת ונוף לים, היה מרווח ומעוצב היטב, כולל מיטה גדולה ומפנקת מאוד, חדר רחצה מרשים עם מקלחת גשם, טלוויזיה חכמה, מכונת נספרסו וכל מה שצריך ללינה בסטייל. בקומת הקרקע יש חדר כושר קטן, ומסדרון שמוביל לספא, ובו חדרי טיפולים זוגיים המציעים מגוון רחב של טיפולים לבחירה. בקומה שמתחת נמצא בית המרזח של פעם, כפי שיעידו ציורי הקיר המקוריים שמזכירים מרתף בירה גרמני. כיום זה חלל קטן ונעים שאפשר לשתות בו משקה ולנשנש ,Happy Hour- , כחלק מה 17:00- משהו החל מ ויש גם חדר נפרד לאירועים פרטיים. על גג המלון יש פינות ישיבה עם נוף יפה של גגות תל אביב, ובקיץ הנשנושים והדרינקים עולים לכאן. ארוחת הבוקר המצוינת מוגשת בחלל המסעדה המרכזי שבקומת הקרקע, וכוללת בופה קטן של מאפים טריים, פירות, בר לחמים, ממרחים ומיצים בהגשה עצמית, וגם תפריט של מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה, מסלמון נורווגי מעושן או בטטה צלולה על מלח ועד שקשוקה עגבניות וחצילים, בנדיקט סינטה או פרנץ' טוסט. גם מי שאינם אורחי המלון יכולים להזמין שולחן לארוחת הבוקר בעלות לסועד. ₪ 145 של מסעדה עטורת פרסים זוכרים את האחים ג'ורג' וג'ון? הם שהעניקו את שמם למסעדה של שף תומר טל, שקטפה בתחילת השנה, בטקס שנערך באבו דאבי, את התואר 50 המסעדה הטובה בישראל, ומקום שישי בדירוג המסעדות הטובות בצפון אפריקה ובמזרח התיכון. המטבח ישראלי עדכני, והתפריט עונתי ומקומי מאוד, בדגש על דגים ופירות ים, אבל לא רק. למנה ראשונה הזמנו סשימי אינטיאס וטרין כבד אווז, ושניהם היו מעולים. חובבי הדגים הנאים ייהנו במיוחד ממבחר מנות שכולל גם טרטר טונה אדומה, סביצ'ה שרימפס קריסטל ועוד. מנות הביניים כוללות תמנון פרוס דק, וגם מנה של פסטה סרטנים שנחשבת בעיני רבים אחת המנות הטובות בארץ (אני לא אוכלת פירות ים, אז איאלץ לסמוך על העוקבים שלי), ולמנות עיקריות הזמנו טורטליני בצק רבוך וצלעות טלה בפחמים. הבשר היה נימוח להפליא, ושתי המנות היו טעימות. חובבי הבשרים ייהנו מאוד מסטייק על עצם צלוי בג'וספר או משפונדרה טלה בבישול ארוך, ויש גם לוקוס צלוי בחמאה ולברק שלם בגלייז דלעת. ולקינוח, פבלובה פטל לימון ושנטי מסקרפונה ופיסטוק עם גנאש שוקולד, שהיו פשוט מושלמים. את הכול משלימים היטב האירוח המוקפד והאווירה היוקרתית. חוויה קולינרית נהדרת, לכל הדעות. הכתבת הייתה אורחת המלון.

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3