פספורט - סובב עולם 2020

פואה גרא (כבד אווז) – המאכל הלאומי של צרפת. אבל הכי כיף לסיים את הארוחה הטובה הזו בקינוח נטול גלוטן מעולה: עוגת שוקולד עשויה שקדים ואגוזים ומעל קרם מנגו נהדר. דוז פואה. סנט אמיליון 1620 לאכול את המקרון המקורית משנת המקור: .4 אם חשבתם שעוגיית המקרון הצבעונית נולדה בפריז, נספר לכם שהעוגייה המפורסמת נולדה בכלל בעיירה האונס"קית היפיפייה, סנט אמיליון ) שבחבל נובל אקטין בדרום-מערב צרפת. המקרון של Saint Emilion ( סנט אמיליון, לא מזכירה כהוא זה את אחותה הפריזאית, לא בטעם ולא במראה. כאן היא נראית כמו כל עוגייה שטוחה אחרת. כך או כך, בסנט אמיליון ישנן כמה וכמה מאפיות לממכר מקרונים, אבל יש רק מאפייה אחת . הטעם נהדר והריח בחינם. 1620 שעושה שימוש במרשם המקורי משנת עוגיות המגיעות דבוקות לדפים שעליהם נאפו. 24 אירו לחבילה של 7 לבן או אדום? לא משנה העיקר לטעום נכנס יין: .5 ואי אפשר להיות בסנט אמיליון, הקרויה על שמו של הקדוש אמיליון שמצא בה מקלט במאה השמינית, מבלי ללגום יין מקומי. והאמת, זה בכלל לא משנה היכן תחליטו לטעום את היין המקומי, באחת מחנויות היין הרבות או באחת המסעדות. בכל מקום – זה בינגו. את העיירה הקטנה עוטפים דונמים על דונמים של כרמים מטופחים להפליא עם גפנים הנחשבים לזן איכותי. אנחנו נמליץ לכם לשתות את היינות המקומיים בליווי אוכל מצוין , ואל דאגה. בסנט Chai Pascal במסעדה הנהדרת (גם השירות מצוין) ) בקבוקי יין גם Shipping אמיליון יש חנויות יין המציעות שירות שילוח ( לישראל, כדי שלא יישבר במזוודה. מפרץ ארקשון לאכול אויסטרים היישר מהים אוי-סטריה: .6 ) המתפצל מהאוקיינוס Arcachon Bay הם גדלים במפרץ ארקשון ( האטלנטי, ומוגשים במסעדות מקומיות על טסי קרח נוצצים. אנחנו מדברים כמובן על האויסטרים – המלכות של הצדפות. בואו נודה על האמת. לא כולם מסוגלים לאכול את הדבר הרוטט הזה, אבל אם כבר לאכול אז במסעדות במפרץ ארקשון, שם מוגשים אויסטרים טריים הישר מחוות הגידול הרבות עמק הדורדון לאכול דגים טריים למרגלות טירה אדירה מזל דגים: .1 , אחד הכפרים Beynac דקות נסיעה מהעיירה סארלה נמצא 15 במרחק כ- ) ובצרפת כולה. בראשו, על Dordongne Valley( היפים בעמק הדורדון La Petite צוק, תלויה טירת ענק מרשימה ולמרגלותיה שוכנת מסעדת . לסעוד לאנץ' במרפסת של המסעדה הזו ביום שמשי, זה תענוג Tannelle צרוף. והאוכל? עפנו על הדגים. מנת פתיחה - מרק דגים עם קרוטונים וגבינת פרמז'ן; ומנה עיקרית - "דג היום" נימוח ועסיסי. במסעדה גאים בתפריט שכל כולו מושתת על חומרי גלם טריים המגיעים מדי יום, כולל הדגים, הבשרים והירקות. סארלה לה קנדה קניות בשוק הגדול אצא לי השוקה: .2 תותים, פטריות כמהין, בשרים, אווזים, ברווזים והרבה מקרונים. השוק ), עיירה ביינמית Sarlat הגדול של סארלה לה קנדה או בקיצור סארלה ( מקסימה בעמק הדורדון המוריק, נראה כמו סצנה מסרט צרפתי ישן. עשרות דוכנים זה ליד זה, המוני קונים עם סלי קניות מקש צבעוני נוטף שיק צרפתי, תפאורה של בתים עתיקים וסאונד של פעמוני כנסייה. כיף לשוטט בין הדוכנים בכיכר העיר העתיקה ובין סמטאותיה, לטעום או סתם לשבת ולספוג אווירה בבית הקפה במרכז השוק שפועל אך ורק בימי רביעי les Portes ובשבתות. צמוד לשוק הפתוח, ישנו גם שוק מקורה קטן, , ששווה התייחסות בפני עצמו ולו בשל דלתות הענק de Jean Nouvel האדירות המותקנות בכניסה אליו. לקנח עם עוגה נטולת גלוטן הכי טעימה שיש או לה לה: .3 מיליון תיירים, שהיא 2 אומרים על סארלה, אותה פקדו בשנה האחרונה עיר של אוכל. אחת המסעדות לחוות בהן את הגסטרונומיות של סארלה, , של השף כריסטיאן בוריני. האוכל מצוין Aux 3 Sens היא מסעדת והשירות עוד יותר. מה בתפריט? נתח (שוק) שליו עם שום, בצל שלוט, עגבניות שרי ועלי רוקט ברוטב חמצמץ מוגשים בתוך קופסת סרדינים גדולה ואסתטית; מרק סרפדים ירקרק מוגש בכוס יין ומזכיר בטעמו פסטו; טונה אדומה צרובה ברוטב חרדל לצד סלט עלים עם אגס מבושל ביין ומעל אגרול גבינות; מנת ברווז קונפי נימוח בבישול ארוך וכמובן, אכ ל שאטו נובל-אקיטן. זה שמו של חבל ארץ גלוייתי בדרום-מערב צרפת. יש בו הכל: נופים מרהיבים, עמקים מוריקים, עיירות עתיקות, טירות אדירות, כרמים, יין מעולה והרבה מאוד אוכל מצוין. אם מאכלים דוז פואה 10 שכנענו אתכם לטוס, הנה מרימים למטבח הצרפתי ⋅ לאכול ברחבי החבל ספיר פרץ-זילברמן | עולמי פספורט 68

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3