פספורט - סובב עולם 2020

צרפת במפרץ. כל מה שצריך זה לסחוט מעט לימון מעל ולהחליק במורד הגרון. ואם מגישים לצד הלימון אופציית Chez Pierre הטעם עדיין דומיננטי, במסעדת תיבול נוספת לאויסטרים: רוטב ויניגרט חמצץ עם בצל קצוץ. ללגום קפה אל מול חוות גידול אויסטרים קופי טיים: .7 מרחוק זה נראה כמו ירוקת צפה בין מקלות עץ שנעוצים במים, אך מקרוב אלה הן "מיטות אויסטרים", עליהן גדלות בכיף הצדפות של מפרץ ארקשון. שנים לגדל צדפה אחת למאכל. 3 וזה לא כזה פשוט כמו שזה נראה. לוקח בבמפרץ, כיף לשבת בטרסה רחבת הידיים של Pinasse Cafe במסעדת המסעדה ולצפות בחוות הגידול המתפרסות על שטח גדול. ואם הביטקוין מצוי בכיסכם, תזמינו, אחרי מנתאויסטרים כמובן, גםמנתקוויאר מבריכות גרם קוויאר תעלה לכם במסעדה הזו 30 הדגים הסמוכות למפרץ. מנה של שקל טבין ותקילין. 400 אירו שהם כ- 98 בורדו לעשות קורס אפיית קנלה בייק אוף בורדו: .8 ), העיר הגדולה והמרכזיתבחבל Bordeaux( הן מככבותבכל פטיסרי בבורדו נובל-אקיטן, ולגמרי מאפילות שם על המקרונים והקרואסונים. ויש אפילו ) של canelé אנחנו מדברים כמובן, על ה-קנלה ( 51.246 חנויות ספציאליטה בורדו – העוגיות השחומות והמסולסלות שנמכרות בכל פינה בעיר. קנלה היא לא סתם עוד עוגייה. לקנלה, הקריספית מעט מבחוץ ורכה שנה, 500 מבפנים, יש חתיכת היסטוריה. האגדה מספרת שלפני יותר מ- נזירות נהגו לאסוף בחשאי את הקמח שנשפך משקים שהונחו על המזח בנמל בורדו לפני שהועמסו על הספינות. מהקמח הן אפו בתבניות קטנות ומסולסלות עוגיות לעניים. המהפכה הצרפתית שמה קץ לעוגיות הנהדרות של המאה הקודמת, אופה מקומי גילה 20 האלה עד שבתחילת שנות ה- את המתכון העתיק, הוסיף לו וניל ורום, והפך את הקנלה לגאוות העיר. ומסתבר, שזה לא כזה סיפור לאפות אותן. רק צריך להצטייד בתבניות המסולסלות (נחושת או סיליקון) שנמכרות בחנויות רבות בעיר. ואם יש לכם כשעתיים פנויות, אפשר גם לעשות קורס מזורז באפיית קנלה אצל ), הנחשב לקנלהיסט רציני, ובסיומו Michael Guedj השף מייקל גודג' ( . Canelé a Bordeaux לקבל דיפלומה של פיש אנד צ'יפס גרסת גורדון רמזי שף תאכל: .9 במלון "אינטרקונטיננטל בורדו לה גראנד" בצנטרום של בורדו, ממוקמת של השף-סלב, גורדון רמזי. אם ידכם Le Pressoir d’Argent מסעדת אינה משגת ארוחת גורמה במחיר גורמה במסעדה המתהדרת בשני כוכבי מישלן – שהשף הישראלי, גלעד פלד, נמנה בעבר על הצוות שהצעיד אותה למישלניותה - בקומה אחת מתחת, במסעדה של המלון, מוגשות מספר מנות בחתימתו ובהשראתו של רמזי, כמו למשל הפיש אנד צ'יפס. ללגום יין במוזיאון היין על היין: .10 מיליון אירו, נפתח ביוני 81 לאחר עשור של תכנון והקמה בהשקעה של – מוזיאון היין המרשים של בורדו, במטרה לשמר La Cité Du Vin 2016 קומותיו. המבנה המרשים, שכבר הפך לאחד 8 את מורשת היין על פני מסמליה המובהקים של העיר, נחשב לפלא ארכיטקטוני ומוקד עלייה לרגל לחובבי יין מכל העולם. בשנה האחרונה ביקרו בו כמיליון תיירים. במוזיאון, תערוכות קבועות ומתחלפות. אולם, גולות הכותרת של המוזיאון הן ללא ספק, חנות היינות המעוצבת בקומת הקרקע המציעה למכירה יינות מכל העולם וגם מישראל, ולמעלה קומת טעימות יין. הכותבת הייתה אורחת חברת אייר ופראנס ולשכות התיירות של נובל אקיטן צילומים: ספיר פרץ-זילברמן, לשכות תיירות של חבל נובל אקיטן France עולמי פספורט 69

RkJQdWJsaXNoZXIy NTY2NjQ3